כיצד מתבצע תהליך פינוי דייר מוגן?

אם גם אתם בעלים של דירה שבה מתגורר דייר מוגן, ואם אותו דייר לא עומד בהתחייבות מולכם או שמכל סיבה אחרת אתם רוצים לפנות אותו מהדירה, דעו שעל אף שמדובר בתהליך מורכב יחסית, זה אכן משהו שניתן לעשות אותו. יחד עם זאת חשוב מאד להגיד כבר עכשיו – פינוי של דיירים ובפרט של דיירים מוגנים הוא משהו שחייב להיעשות בערוצים המקובלים ובהתאם לדרישות החוק, אחרת אתם הבעלים של הדירה עשויים לעמוד בפני הליכים פליליים. אם כך, בואו ננסה להבין איך מתבצע פינוי של דייר מוגן, ולפני הכל בואו נבין מהי בדיוק ההגדרה של דייר מוגן.

מיהו דייר מוגן?

על פי ההגדרה היבשה, דייר מוגן הוא כל דייר שהיה זכאי להחזיק בנכס עד יום 20.8.1968 ושלא רשום במפורש בחוזה כי חוק הגנת הדייר לא חל עליו. כמו כן זה יכול להיות כל בן משפחה שהזכות להגדרה עברה אליו מהדייר המקורי וכן זה יכול להיות כל דייר שנכנס לדירה לאחר ה-20.8.1968 ובחוזה נכתב במפורש כי הוא מקבל מעמד של דייר מוגן. כאן תוכלו למצוא פרטים נוספים על הסטטוס של דיירים מוגנים וגם מידע מלא ומפורט על הליך הפינוי, ומכאן נעבור לעיקרי השלבים.

 

 

באילו מקרים ניתן לבקש צו לפינוי דייר מוגן?

כאשר מדובר בדירות מגורים, ישנם כמה וכמה מצבים בהם ניתן לבקש צו לפינוי דייר מוגן כגון:

  • דייר שלא משלם את דמי השכירות.
  • דייר שלא מקיים אחד או יותר מהתנאים המצוינים בחוזה.
  • דייר שגרם נזק לנכס בכוונה תחילה בעצמו או באמצעות אחרים.
  • דייר המשתמש בנכס למטרות לא חוקיות (למשל ניהול עסק מהדירה).
  • דייר הגורם למטרד ואי נוחות לשכנים.
  • דייר המשכיר את הדירה או חלק ממנה ומייצר רווח בלתי חוקי.
  • מקרים בהם בעל הנכס זקוק לדירה והעמיד לרשות הדייר אופציה לדיור חלופי.
  • מקרים בהם הבעלים של הדירה זו המדינה או רשות מקומית והיא זקוקה לה לצורך ציבורי חיוני וכן העמידה בפני הדייר אפשרות לדיור חלופי.
  • מקרים בהם בעל הנכס מעוניין להרוס את הדירה כדי להקים בניין או לבצע תיקון יסודי.

איך מתבצע תהליך הפינוי?

בניגוד להליכי פינוי של שוכרים רגילים המנוהלים בבית משפט השלום או אצל המפקח על הבתים המשותפים, הליכי הפינוי במקרה של שכירות מוגנת מנוהלים בבית הדין לשכירויות, ערכאה שיפוטית מיוחדת שלה סמכויות זהות לבית משפט השלום.

בשלב הראשון יש להגיע תביעה לבית הדין המשויך לאזור הגיאוגרפי שבו נמצא הנכס. את כתב התביעה מגישים בצירוף תיעוד הנסיבות לפינוי ובנקודה הזאת מקבלים מועד לדיון. בית המשפט הוא זה שיפסוק האם יפונה הנכס והאם ישולמו במסגרת התהליך פיצויים לדייר כנגד דמי המפתח ששילם בעבר. באם מתקבל פסק דין אותו מסרב הדייר המוגן לכבד, ניתן לפנות להוצאה לפועל על מנת לאכוף אותו.

לסיכום זכרו – פועלים רק בערוצים המקובלים

חשוב לקחת בחשבון שבית הדין נוטה להעדיף באופן מובהק את זכויות הדיירים המוגנים על פני זכויות בעל הדירה ועל כן ניסיונות פינוי עצמי אסורים בהחלט. אם תבחרו לנקוט בצעדים כמו החלפת מנעול, ניתוק חשמל או גז או פינוי באיומים, זה כלל הנראה יסכל את הסיכויים שלכם לפינוי חוקי בעתיד, ככה שחשוב מאד להימנע מזה.

אם אתם נמצאים בנקודה שבה אתם מעוניינים להתחיל בתהליך, אנחנו ממליצים בחום לפנות אל עורך דין מקצועי שילווה אתכם ויסייע לכם לבצע את כל השלבים בצורה מסודרת התואמת את החוק. בהצלחה.

נגישות