עזרטק: הטכנולוגיה שמסייעת לאנשים בגיל השלישי

עולם הטכנולוגיה הוא כיום עולם עשיר מאוד באפשרויות. אחד מתחומי המשנה הרבים שלו, הוא מה שנקרא "עזרטק". מי שמתכוונים לקדם יוזמה טכנולוגיות בתחום זה, ימצאו שרשות החדשנות מסייעת לכך, במסגרת מסלול מיוחד זה. מהו עזרטק? מה זה אומר מעשית עבור היזמים? מה היא רשות החדשנות? ומה עוד היא מציעה שכדאי לכם לדעת עליו? הנה הסבר תמציתי וקצר:

רשות החדשנות והסיוע שהיא מציעה

ישראל היא מדינה עתירת חדשנות. כתוצאה משילוב של גורמים רבים, יש כאן לא מעט יזמים ורעיונות טובים, אשר מתבטאים בחלקם בחברות הזנק ויזמות עסקית לסוגיה. כל זאת מקבל תמיכה משמעותית מהמדינה, בדמות חקיקה שבוצעה בנושא זה וגופים שונים אשר מסייעים ליזמים להצליח עם יוזמתם. הגוף המרכזי שמופקד על כך הוא רשות החדשנות או ליתר דיוק סוכנות החדשנות הישראלית. הרשות למעשה מעודדת את החדשנות הטכנולוגית במדינה באופן יזום ושיטתי. אגב – זה לא רק ולא בהכרח חדשנות בהייטק. רשות החדשנות מציעה ליזמים סיוע מסוגים שונים. היא פועלת בכמה מסלולים כגון מסלול פיילוטים עזרטק, אשר ממוקדים כל אחד בתחום חדשנות מיוחד. הרשות מסייעת ליזמים כספית ועם ייעוץ וחממות טכנולוגיות, אשר מסייעים להם לבדוק יוזמות, לפתח אותן ולהקים עסקים מצליחים.

מה זה עזרטק?

עזרטק הוא כינוי מקובל, לטכנולוגיה שנועדה לסייע לאנשים בגיל השלישי ולבעלי מוגבלויות שונות. האפשרויות הרבות שעולם הטכנולוגיה המודרני מציע, מתבטאות כאן בצורה מרשימה. קשישים ובעלי מוגבלויות עומדים למעשה בפני אתגרים טכניים רבים בחיי היום יום. בעזרת חשיבה המצאתית, יזמות עסקית, רתימת טכנולוגיות בשלות וסיוע ממשלתי, ניתן למצוא לכך מענה. המוגבלויות שבהן מדובר, עשויות להיות מוגבלויות פיזיות, שכליות או קוגניטיביות. לכולן יש פתרונות מסוגים שונים, אשר מקלים, מסייעים ופותרים כאמור מגוון אתגרים.

 

 

מה מציעה הרשות בהקשר זה?

יוזמות שיימצאו מתאימות על ידי הרשות, יוכלו לקבל סיוע כספי של עד 50% מההוצאות המאושרות. במקרים מיוחדים, בהם החידוש עשוי לתרום תרומה יוצאת דופן לאוכלוסיות אלה, ניתן לקבל אפילו 60% או 75% מההוצאות המאושרות. כמו כן, חברות שפועלות באזורי פיתוח לאומי מקבלות תוספת תמיכה של 10%. סיוע כספי זה יוחזר לרשות בצורת תמלוגים, אם (ורק אם) המיזם יגיע לבסוף למצב של מוצר מסחרי. כדאי לשים לב, שעצם קבלת התמיכה מרשות החדשנות היא נכס תדמיתי, אשר מעיד על הפוטנציאל ביוזמה שלכם. בכדי לפנות לסיוע מסוג זה, יש ללכת לפי ההנחיות בקול הקורא המתאים להגשת בקשות לפיילוטים. הגשת הבקשה מתבצעת באופן נוח דרך אתר הרשות. עם זאת, חשב להדגיש שיש דרישות רבות ומפורטות לגבי הפנייה וחשוב מאוד לעמוד בהן בקפדנות, אם תרצו להגביר את הסיכוי שהבקשה שלכם תתקבל.

מה עוד עושה רשות החדשנות?

רשות החדשנות פועלת בדרכים רבות, כולל מתן מענקי מו"פ ליזמים וסיוע במסגרת חממות טכנולוגיות ומעבדות. ההתקשרות איתה מתחילה לרוב בעקבות "קול קורא" שהיא מפרסמת. אלה הודעות רשמיות באתר הרשות, דומות מעט למכרזים. לרוב, הקול הקורא עוסק בשיתופי פעולה בין גופים שונים. הסיוע ליזמים ניתן במסגרת זירות שונות. למשל זירת ההזנק אשר מסייעת ליוזמות בתחילת דרכן או זירת חברות בצמיחה, אשר נועדה עבור חברות שהן כבר בשלבים יותר מתקדמים. הרשות גם מפעילה פודקאסט בו ניתן לשמוע שיחות של בכירים בעולם החדשנות והכלכלה בישראל עם מנהלים ברשות החדשנות. זאת, במסגרת אירועים שמכונים "חדשנות על הבר". כמו כן, ניתן לקרוא מאמרים מעניינים במסגרת הבלוג שנמצא באתר הרשות.

לסיכום

ליזמים באשר הם כדאי להכיר את רשות החדשנות. אם אתם עוסקים בתחום העזרטק באופן ספציפי, מומלץ להכיר מקרוב את המסלול לכך שהרשות מציעה.

נגישות