אזרחים ותיקים אשר מוכרים על ידי הרשויות כשורדי מלחמת העולם השנייה כמו גם השואה זכאים למגוון רחב של זכויות, מתוקף ההבנה כי מדובר באזרחים הזקוקים לתמיכה מלאה מצד הרשויות. נכון להיום, מעל ל-40,000 אזרחים מוכרים כשורדי מלחמת העולם וכניצולי שואה, אולם מיצוי זכויות בתחום הזה לצערנו לא מתממש במלואו בעקבות חוסר הבנה של אותם אזרחי ותיקים לגבי הזכויות המגיעות להם, ועל כן בחרנו להציג את כל הפרטים אודות הטבות שנקבעו כחוק.
סיוע בצרכים רפואיים
ניצולי שואה כמו גם שורדי מלחמת העולם השנייה זכאים במסגרת החוק לסיוע כספי בצרכים רפואיים הכוללים בין היתר: טיפולי שיניים, אביזרי ראייה, סבסוד מלא לקבלת טיפול רפואי ועוד. מדובר בסיוע שיכול להגיע גם לסך של אלפי ומאות אלפי שקלים כל שנה, ועל כן רצוי לנצל את הסיוע הזה לטובת יצירה של אורח חיים בריא וכן הימנעות מהוצאות כספיות כבדות בעבור קבלת טיפול רפואי או ציוד רפואי ההכרחי לטובת יצירה של איכות חיים משופרת, גם בגיל מבוגר מאוד. שימו לב כי בעבור טיפולי שיניים, ניתן לקבל החזר כספי של עד 4,000 ₪ בלבד.
ייצוג וייעוץ משפטי
השורדים זכאים לקבלת ייצוג וייעוץ משפטי דרך משרד המשפטים, וזאת ללא עלות כספית. מדובר בסבסוד כספי שנועד לסייע לשורדים להתמודד בהליכים משפטיים ללא צורך בהוצאה כספית גבוהה, כאשר פנייה למשרד המשפטים לטובת קבלת השירות יכולה להתבצע דרך האתר הרשמי של משרד המשפטים, נוסף למוקד טלפוני הזמין בעבורכם לכל אורך ימות השנה.
סיעוד ארוך טווח
המדינה מאפשרת לשורדים לקבל במסגרת חוק הביטוח הלאומי שירותי סיעוד לטווח הקצר כמו גם הטווח הרחוק. שורדי שואה זכאים במסגרת החוק למימון כספי של קבלת שירותי סיעוד צמודים לאחר אשפוז בהיקף של 50 שעות לצד קצבה של שירותים מיוחדים בהיקף של 112 שעות.
מימון הוצאות
במידה וכשורדי שואה אתם לא מרוויחים סכום שעולה על 10,447 ₪, במסגרת החוק אתם זכאים למימון של הוצאות חיוניות בגובה של 6,000 ₪, וזאת אחת לשלוש שנים. בנוסף, במסגרת מימון הוצאות ניתן לקבל כספים המועברים ישירות לחשבון הבנק לטובת רכישה של ציוד חיוני כמו כלי חשמל, פריטי טקסטיל כמו למשל שמיכות.
מימוש זכויות – כך תעשו זאת בצורה הטובה והאפקטיבית ביותר לאיכות החיים
לא מעט שורדי שואה נאלצים להתמודד עם מערכת בירוקרטית שמקשה מאוד על מימוש זכויות. סיוע מצד עמותות המתמחות בתחום הוא חיוני, וזאת מתוך מטרה לנצל את ההטבות המגיעות לכם כחוק. שימו לב כי מעבר לזכויות הללו, שורדי שואה כמו גם מלחמת העולם השנייה זכאים לקבלת לחצני מצוקה, טיפול סוציאלי פרטני וכן פעילויות להפגת הבדידות המתבצעות במסגרת של המשרד לשירותים חברתיים.