אולי גם אתם חוויתם אותה: הכול על רשלנות רפואית

ידוע לכל שרופאים מחויבים להציל חיים ושמערכת הבריאות נועדה לדאוג לאינטרסים הבריאותיים של כולנו. עם זאת, ידוע שגם רופאים אנושיים, משמע גם הם לא פעם עושים טעויות, ואף טעויות חמורות שעשויות להוביל למגוון בעיות רפואיות ואף מעבר לכך. מכאן שאם עברתם הליך רפואי (מכל סוג) וחושבים שהוא הוביל לבעיה חמורה שפגעה קשות במצבכם הרפואי פיזי או הנפשי, בהחלט חשוב לדעת שניתן להגיש תביעה, ואך שמערכת החוק נוטה לפסוק לטובת הצד שנפגע. מכאן שאם מבקשים לבחון האם עברתם רשלנות רפואית ואם מבקשים להבין מה עושים הלאה, תמצאו כאן תשובות חשובות בנושא.

מהי רשלנות רפואית?

מהי אם כן רשלנות רפואית? מדובר בהתנהלות שחרגה מהתנהלות סבירה שמצופה מגוף רפואי. כאשר התנהלות מסוג זה מובילה לנזק משמעותי, מדובר ברשלנות רפואית. כאן נציין שרשלנות רפואית יכולה לקרות במגוון תחומים. היא יכולה לקרות בשל ניתוח, בשל טיפול קוסמטי, בשל בדיקת מאמץ, בשל טיפולי שיניים, בשל הפניה לתרופה שאינה מתאימה וכדומה. מכאן שאם חושדים שמהמצב הקשה שבו נמצאים קשור לטיפול רפואי, יש טעם לברר. עוד נציין שרשלנות רפואית יכולה להיגרם בשל התנהלות שאינה כללה הסכמה מדעת, משמע אם הרופא ביצע הליך רפואי מבלי שהסביר היטב מהן סך ההשלכות, החלופות וכדומה (מבלי שקיבל הסכמה מושכלת), הרי ששוב מדובר ברשלנות רפואית.

כמה עולה שירות של עורך דין?

מבקשים לברר עם גורם מקצועי לגבי המקרה הפרטי שלכם, מבקשים להבין האם המאמץ שכרוך בניהול משפט שווה את הפיצוי שעתידיים לקבל, מבקשים להבין עד כמה התהליך עתיד להעיק על שגרת היום? ובכן מי שחושד שהוא עבר רשלנות רפואית מחזיק בלא מעט סימני שאלה, ועל כן הכי נכון למצוא עורך דין שמתמחה בתחום ופשוט להתייעץ עמו. כאן נציין שלא פעם שיחת הייעוץ ניתנת בחינם. עוד נוסיף שאם חוששים להוציא הוצאה לא מוצדקת, מרגיע לדעת שעורכי דין בתחום מקבלים תמורה כספית רק אם הם מנצחים בתביעה, וזאת בהתאם לאחוז מוסכם מראש (מסך הזכייה). באופן שכזה ניתן להיות בטוחים שאם עורך הדין לא חושב שתנצחו, הוא יהיה כנה.

 

 

מחליטים להגיש תביעה – מה עושים?

מקבלים החלטה להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית? ובכן יש שני דברים שנדרשים לעשות במקביל: ראשית להתחיל לאסוף את סך המסמכים הרפואיים הרלוונטיים. כך למשל אם עברתם ניתוח שהרע את מצבכם, יש להתחיל לאסוף מסמכים רפואיים שנוגעים לבדיקות שביצעתם טרם הניתוח, יש לשמור אבחנות רפואיות, יש לשמור מרשמי תרופות. יש לשמור סיכום שחרור מבית החולים וכדומה. כמו כן, אם ניתן מומלץ לתעד את הנזק שנגרם. מהו הדבר השני שיש לעשות? למצוא עורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית, ואף עורך דין שמתמחה בנישה הרפואית שרלוונטית לגביכם.

את מי תובעים?

בכול הנוגע לרשלנות רפואית, טוב לדעת שניתן לתבוע יותר מגוף אחד – תלוי בנסיבות. ייתכן שניתן לתבוע את הרופא, את בית החולים ואפילו את קופת החולים. מתלבטים? עורך דין מקצועי יסייע להבין כיצד נכון להתנהל. עוד נציין שעורך דין יסייע להשיג את סך העדויות הנחוצות, כאשר בין היתר הוא יפנה לרופא מומחה עבור ביצוע בדיקה. פה נציין שרופא מומחה מהווה את ההוצאה היקרה ביותר שעומדת מולכם (העלות נעה בין 5,000 ל-8,000 ש"ח), אך הוא גם מהווה כלי עזר קריטי במהלך המשפט. ביכולתו להעניק עדות משמעותית לטובתכם.

לסיכום

נציין שמי שמנצח בתביעת רשלנות רפואית עתיד לזכות בסכומי פיצוי משמעותיים, תלוי כמובן בחומרת הנזק. עוד נציין שניתן לפעול עד כ-7 שנים מיום המקרה ואף נציין שלרוב מדובר בתהליך ממושך, אם כי ניתן להיעזר בתהליך גישור שמסייע לקצר הליכים. רק בריאת ובהצלחה!

נגישות