5 מאכלים שאפשר להכין בשימוש בשר בקר קפוא שהנכדים יאהבו בטוח

הנכדים באים לביקור ואתם שוב שוברים את הראש מה להכין? מפגש בין הנכדים לבין הסבתות והסבים הוא תמיד משמח ומרגש עבור כולם, אלא שלילדים רבים יש העדפות תזונתיות שונות מאשר למבוגרים ולא תמיד קל לרצות אותם, במיוחד כשחשוב לנו שהם יאכלו אוכל מזין ובריא. הינה כמה רעיונות למאכלים בשריים וטעימים שישאירו את הצלחות ריקות, ואת הילדים שבעים ומרוצים.

המבורגר

פתרון זמין, נגיש ובריא שיכול לשמש אתכם למגוון רחב של מאכלים שהנכדים בטוח יאהבו, הוא בשר בקר קפוא. אז לקראת הביקור הבא של הנכדים, כדאי שתכינו להם את המאכל שהם בטוח לא יוכלו לסרב לו – המבורגר. המבורגר הוא אחד הכריכים הקלאסיים והנפוצים ביותר בעולם, ולא סתם, הוא באמת המאכל הכי טעים שיש. מדובר בקציצת בשר שטוחה שמכינים בטיגון או בצלייה, אותה שמים בתוך לחמנייה עגולה יחד עם רטבים ותוספות. תוכלו להגיש את ההמבורגר עם צ'יפס אפוי תוצרת בית או עם כל תוספת אחרת שהנכדים אוהבים, כמו טבעות בצל ביתיות, אורז או פירה.

פסטה בולונז

בינינו, אין ילד שלא אוהב פסטה, ובאמת מדובר במאכל הפופולארי לא רק בקרב ילדים, אלא בקרב אנשים בכל הגילאים בכל רחבי העולם, וגם אצלנו בישראל. את הפסטה אפשר להכין עם כל מיני סוגי רטבים, אבל אחד המפורסמים ואהובים ביותר הוא כמובן רוטב הבולונז שהגיע אלינו מאיטליה. הרוטב מבוסס על בשר טחון, רסק עגבניות וירקות, והוא שידוך מושלם לפסטה שהנכדים בטוח יטרפו.

 

 

פאי רועים

בשר בקר ותפוחי אדמה הם שילוב כל כך מנצח, שאין שום סיכוי שהנכדים שלכם יסרבו לו. פאי רועים היא פשטידה שמגיעה אלינו מהמטבח הבריטי, והיא כוללת שכבה תחתונה של בשר בקר טחון עסיסי המבושל ברוטב עגבניות, ומעליה שכבת פירה זהובה ונימוחה. בררנות אכילה אצל ילדים היא תופעה נפוצה מאוד, אז אם הנכדים שלכם סרבני ירקות, תוכלו בקלות "להחביא" בתוך המנה איזה ירקות שתרצו. כל עוד הם חתוכים קטן מספיק – אין סיכוי שהילדים יבחינו בהם.

קבבים בטורטייה

אם חשבתם שאין שום קשר בין הקבב הים תיכוני לבין הלחם הדרום אמריקאי, כדאי שתחשבו שוב, כי מדובר בשידוך מוצלח במיוחד. הטורטייה היא סוג של לחם שטוח ועגול העשוי מתירס או חיטה, ונהוג לגלגל בתוכו מילויים מגוונים. קבב מגולגל בתוך טורטייה הוא אופציה מקורית וטעימה לארוחה הבאה שתכינו לנכדים שלכם, ותוכלו אפילו להפוך אותה לפעילות בה הנכדים הם אלה שמרכיבים את הטורטיות יחד עם הקבבים ושאר התוספות שהם אוהבים.

בורקס בשר

מי לא אוהב בורקס? המאכל הטורקי האהוב עשה עלייה לישראל והפך קבוע בכל בית. מדובר במאפה העשוי בצק פילו או בצק עלים, שניתן למלא בכל מה שרוצים: תפוחי אדמה, גבינה, תרד, פטריות וכמובן – בשר טחון. בורקס הבשר מאוד פשוט ומהיר להכנה, וברגע שראגו הבשר מוכן, כל שנותר לכם הוא למלא את הבצק ולאפות. תוכלו להכין את הבורקס באיזה גודל שתרצו, בין אם בגדלים קטנים כמנות אישיות ובין אם בצורת רולדה מוארכת שתוכלו לפרוס לאחר האפייה. כך או כך, הנכדים בוודאות לא יעמדו בפיתוי של המאפה הריחני והמתפצח.

לסיכום

רוב הילדים מעדיפים אוכל פשוט ולא מתחכם, כזה שהם כבר מכירים. בשר בקר הוא חומר גלם נהדר, אלא שהוא עלול לעתים קרובות לעורר רתיעה אצל ילדים, ולכן אם תשלבו אותו במנות שהם כבר מכירים ואוהבים, תוכלו להיות רגועים שהארוחה הבאה עם הנכדים תהיה מוצלחת ביותר.

נגישות