הגיע הזמן לחדש: איך עושים חידוש רישיון נהיגה?

חידוש רישיון נהיגה הוא תהליך שכל נהג צעיר או ותיק צריך לבצע, וזאת בהתאם להוראות של משרד התחבורה. נהגים מתחת לגיל 70 אינם נדרשים לבצע בדיקות רפואיות, אולם צריך לקחת בחשבון כי במידה ואתם נהגים מעל לגיל הזה קבלת הרישיון החדש מותנה באישור רפואי כמו גם במילוי של הצהרת בריאות. מה חשוב לדעת רגע  לפני שאתם מוצאים את עצמכם עם רישיון שאינו בתוקף? להלן הפרטים.

חידוש רישיון נהיגה – כך תעשו זאת

העונש על עבירה של נהיגה ללא רישיון בתוקף הינה מאסר לתקופה מקסימלית של שנתיים, לצד פסילה בפועל של רישיון לתקופה של שלושה חודשים במינימום. נהג אשר נתפס כאשר הוא נוהג ברכב ללא רישיון עובר על עברת מחדל, וזאת בעקבות החובה החוקית לחדש את רישיון הנהיגה. נהיגה ללא רישיון שפקע מעל שישה ועד שנתיים, מדובר בעבירת קנס בסך של כ-750 ש"ח לצד 8 נקודות רישוי. במידה והרישיון לא בתוקף מעל לשנתיים, כאן מדובר בפסילה רישיון למשך תקופה של שלושה חודשים ולעיתים אף יותר. על כן, מידע נוסף אודות חידוש רישיון הנהיגה הוא בעל חשיבות בעבור כל נהג או נהגת במדינת ישראל אשר הרישיון לנהיגה כבר אינו בתוקף, כאשר כיום ניתן לבצע את התהליך באופן קל ונגיש דרך האתר של משרד התחבורה.

אם אתם לא בטוחים שאתם צריכים לחדש את רישיון הנהיגה, תוכלו לקבל מידע דרך האתר או באמצעות קבלת משלוח של אגרה מטעם משרד התחבורה. מדובר באגרה שנועדה  לספק לכם את האפשרות לשלם מראש על רישיון נהיגה זמני, עד לקבלת הרישיון הקבוע. לאחר ששילמתם על האגרה באופן דיגיטלי, בשלב הבא תקבלו רישיון נהיגה זמני שאותו אפשר להדפיס בבית. לאחר כחודש, תקבלו את הרישיון שלכם, כאשר שימו לב כי במידה ואין תמונה עדכנית במאגר אתם צריכים להגיש את התמונה דרך האתר הרשמי של משרד התחבורה, מתוך מטרה להשלים את התהליך

 

 

מה חשוב לדעת רגע לפני?

במידה והרישיון שלכם נפסל, ניתן לקבל את הרישיון החדש בתחנת המשטרה מיד לאחר סיום תאריך פקיעת השלילה. שימו לב כי באתר של משרד התחבורה מפורטים כל התנאים לחידוש הרישיון, כאשר צריך לשים לב כי במידה ולא מחדשים את הרישיון בזמן אתם עלולים למצוא את עצמכם עם קנסות כמו גם פסילת רישיון. בעידן דיגיטלי אפשר ואף רצוי לבצע את התהליך אונליין, החל משתלום האגרה ועד קבלת המידע לגבי תהליך שאותו נדרש לבצע כל נהג במדינת ישראל. שימו לב כי על פי החוק נהגים אינם נדרשים לשאת איתם את הרישיון בזמן נהיגה, אולם יש חובה לשאת תעודת זהות לצד נספח של רישיון הנהיגה, ולהציג אותו לשוטר במידה ועוצרים אתכם בדרך. אם קיבלתם את רישיון הנהיגה הזמני, קחו אותו איתכם בתיק, כל זאת מתוך מטרה לעמוד בהגדרות החוק ולהימנע מקנסות שעלולות להוביל אתכם לפסילה ולעיכוב בעיכוב קבלת הרישיון החדש, עם תוקף למספר שנים, בהתאם להנחיות של משרד התחבורה.

לסיכום

חידוש של רישיון נהיגה היה בעבר מורכב למדי, אולם כיום בחסות האמצעים הדיגיטליים אפשר לבצע את התהליך באופן קל , מהיר ובשקיפות מלאה. שימו לב כי את החידוש נדרש לבצע גם בעבור נהגים חדשים  וגם בעבור נהגים ותיקים, ועל כן צריך להיות עם אצבע על הדופק וכן לבדוק האם קיבלתם את האגרה אותה ניתן לשלם באופן דיגיטלי או בבנק הדואר, רגע לפני קבלת רישיון הנהיגה החדש שלכם.

נגישות