הנכדים קיבלו צו ראשון? מזל טוב! כל מה שחשוב לדעת לקראת היום הגדול

לקראת גיל 18 מתחילים הנכדים לקבל זימונים לקראת גיוסם לצה"ל. הצו הראשון הוא התחנה הראשונה לקראת הגיוס, והוא אירוע מאוד מרגש עבור המתגייסים העתידיים וגם עבורכם. במאמר שלפניכם ריכזנו את כל מה שצריך לדעת לקראת הצו הראשון.

מה להביא לצו הראשון?

אחרי קבלת זימון לצה"ל, יש מספר דברים שכדאי להכין מראש ולהביא ללשכת הגיוס:

  1. צו הזימון – בו מפורטים היום והשעה של הזימון וכן קוד לאזור האישי באתר, דרכו אפשר לשלוח את כל המסמכים הרפואיים והאבחונים, לקבל את תוצאות הצו הראשון לאחר כ-3 חודשים וכן למלא שאלון אימות נתונים עד 3 ימים לפני ההגעה לצו הראשון. בצו הזימון יהיו גם חוברת מידע ושוברי נסיעה לאוטובוס.
  2. תעודה מזהה – עדיף להביא תעודת זהות ישראלית, אך אפשר להגיע גם עם דרכון, רישיון נהיגה או תעודת עולה. חשוב שהתעודה המזהה תהיה בתוקף.
  3. פרטים אישיים של ההורים
  4. שאלון רפואי מלא וחתום ע"י רופא משפחה – השאלון מפרט את הגובה והמשקל של המלש"ב – מועמד לשירות ביטחון, מדדים חיוניים כמו לחץ דם ודופק וכן אבחנות רפואיות כמו עקמת בגב או מצבים רפואיים אחרים.
  5. תוצאות בדיקות רפואיות – לפני ההגעה לצו הראשון כדאי לבצע בדיקת שתן ובדיקת עיניים בקופת החולים ולשלוח את התוצאות דרך האזור האישי באתר, וכן בדיקות נוספות בהתאם לרקע הרפואי של המלש"ב.
  6. סיכום ועדת השמה – במידה וקיים
  7. אבחונים דידקטיים או פסיכודידקטיים – במידה וקיימים
  8. מרשם לריטלין או קונצרטה – במידה וקיים, יש להעביר את המרשם יחד עם האבחנה של הפרעת קשב וריכוז דרך האזור האישי באתר.

 

 

התחנות בצו הראשון

בלשכת הגיוס עוברים המלש"בים מספר תחנות:

  1. תחנת אימות נתונים – בה יוודאו את הפרטים האישיים של המלש"ב.
  2. תחנת מבחנים פסיכוטכניים – בה יבצע המלש"ב סדרת מבחנים ממוחשבים המורכבים ממבחני אינטליגנציה, מבחנים מילוליים ומבחנים אנליטיים. הציונים של מבחנים אלה ישפיעו על הנתונים האישיים שייקבעו למלש"ב. עולים חדשים זכאים להיבחן בשפה האנגלית, רוסית, צרפתית, ספרדתית, אמהרית או ערבית.
  3. תחנת ריאיון אישי – בה תיערך שיחה אישית במטרה להכיר את המלש"ב לעומק לצורך שיבוצו העתידי. בנוסף, בתחנה זו ייקבע ציון העברית של המלש"ב.
  4. תחנת בדיקות רפואיות – בה יתבצעו בדיקות שונות כדי לקבוע את ציון הפרופיל של המלש"ב. הבדיקות כוללות משקל, גובה, לחץ דם וראייה, וכן יהיה על המלש"ב להצהיר על מחלות או בעיות רפואיות בעבר או בהווה.

נתונים אישיים

לתוצאות הבדיקות והמבחנים של הצו הראשון יש השפעה על השיבוץ ואופי התפקיד שייקבעו למלש"ב. התוצאות מרכיבות את הנתונים האישיים שילוו את המלש"ב עד יום הגיוס:

  • ציון דפ"ר – דירוג פסיכוטכני ראשוני – נקבע עפ"י תוצאות המבחנים הפסיכוטכניים, כאשר הציון המינימלי הוא 10 והמקסימלי הוא 90.
  • הפרופיל הרפואי – נקבע עפ"י הכשירות הגופנית של המלש"ב לפי הבדיקה הגופנית ושאר המסמכים הרפואיים. הציון המקסימלי הוא 97 והמינימלי הוא 21, כאשר פרופיל 21 הינו פטור מגיוס.
  • ציון עברית – נקבע עפ"י מבחן הדיבור שמבצעים בתחנת הריאיון האישי. טווח הציונים הינו 5-8.
  • מתאם לקצונה – משקף את מידת ההתאמה של המלש"ב לקצונה. זהו הציון היחידי שיכול להשתנות במהלך השירות הצבאי, והוא נע בין 0-3.

לסיכום

צו ראשון הוא אירוע מרגש המסמל את תחילת דרכו של המלש"ב בצה"ל. לפני ההגעה לצו הראשון כדאי לאסוף את כל המסמכים הרלוונטיים ולהעביר אותם דרך האזור האישי. בצו הראשון עוברים המלש"בים בין ארבע תחנות, שמטרתן לקבוע את הנתונים האישיים של המלש"ב שישפיעו על התפקידים שיוצעו לו, אופי התפקיד ומיקום השירות הצבאי.

נגישות