כל אישה בגילאי ה-40 וה-50 צפויה לחוות את, מה שנקרא, סימני "גיל המעבר". במה מדובר? גלי חום, שינויים במצב הרוח, בעיות שינה ועוד – הן כולן תופעות הקשורות בשלב בו האישה מפסיקה לקבל את המחזור החודשי. השינויים הינם הדרגתיים ועשויים להתפרס על כמה שבועות, חודשים ואפילו שנים. כיצד תדעו שאתן בגיל המעבר? הינה חמישה סימנים לכך.
מחזור לא סדיר
בראש ובראשונה, אם אתן נמצאות בגיל המעבר, כדאי שתדעו שאחת המרפאות המובילות לגיל המעבר בארץ הינה המרפאה שבמרכז הרפואי שערי צדק, ובה תוכלו לקבל מענה לשלל בעיות רפואיות שמקורן בגיל המעבר. גיל המעבר, כאמור, הוא התקופה שבה האישה מפסיקה לקבל וסת, ולכן אחת התופעות המרכזיות בתקופה זו הינה מחזור לא סדיר. בתקופת גיל המעבר, חלה ירידה הדרגתית בהפרשת ההורמונים הנשיים (פרוגסטרון ואסטרוגן). עקב כל השינויים ההורמונליים, תוכלו להבחין גם בשינויים בתכיפות המחזור, כמו גם בווסת כבדה או קלה מהרגיל. שינויים אלה מתרחשים עד להפסקת המחזור באופן מוחלט.
גלי חום
גלי חום הוא ככל הנראה התסמין המזוהה ביותר עם תקופת גיל המעבר. מדובר, למעשה, בתחושת חום הפושטת בכל רחבי הגוף, שיכולה להוביל להזעה מוגברת ולפנים סמוקות מהרגיל. נשים רבות סובלות מגלי חום גם בלילה, תופעה המכונה "זיעת לילה", מה שעלול לגרום לבעיות שינה מטרידות מאוד עד למצב של פגיעה בתפקוד היומיומי. כמו כן, גלי החום יכולים להיות מלווים בתסמינים נוספים, כמו דופק מואץ וצמרמורות.
ירידה בחשק המיני
כפי שאמרנו, בגיל המעבר חלה ירידה הדרגתית בהפרשת ההורמונים הנשיים. אחד מהורמונים אלה, אסטרוגן, הוא הורמון שאחראי בין היתר גם על רירית הנרתיק. רירית הנרתיק היא זו שלמעשה שומרת על לחותו של הנרתיק, וכתוצאה מכך גם על בריאותו. אולם, כאשר חלה ירידה בהפרשת האסטרוגן בגוף, אחת התופעות הנלוות לכך היא יובש נרתיקי. היובש הנרתיקי עלול לגרום לכאבים בעת קיום יחסי המין, מה שיכול להוביל לירידה ניכרת בחשק המיני של האישה.
דחיפות במתן שתן
כתוצאה מהיובש הנרתיקי, הולכת ויורדת האלסטיות של רקמת הנרתיק ושל רקמות נוספות באזור, כמו רקמת השופכה. השופכה היא למעשה הצינורית שמיועדת לריקון שלפוחית השתן אצל נשים, ורירית השופכה הולכת ומידלדלת עם גיל המעבר. לא די בכך, אלא שגם רצפת האגן (קבוצת שרירים שתומכת בשופכה ובשלפוחית השתן) הולכת ונחלשת, כך שאחד התסמינים של גיל המעבר הוא בריחת שתן, קושי בהתאפקות וצורך מוגבר להתפנות לשירותים.
תנודות קיצוניות במצב הרוח
ההורמונים הנשיים שולטים לא רק במחזור החודשי של הנשים, אלא גם בהפרשתו של כימיקל בשם "סרוטונין". סרוטונין הוא למעשה כימיקל במוח שלנו שגורם לנו לתחושת הנאה ואושר, ונמצא שיש קשר בינו לבין דיכאון. לפיכך, התנודות ההורמונליות הקיצוניות עלולות להביא גם לשינויים קיצוניים במצב הרוח של האישה ואף לדיכאון.
סיכום
לסיכום, כל התסמינים שתוארו לעיל הינם תסמינים שכל אישה עלולה לחוות בזמן גיל המעבר, כאשר היא מגיעה לסוף העשור החמישי בחייה ולתחילתו של העשור השישי. מדובר בתופעות שכיחות ונורמליות לחלוטין, אולם בכל מקרה שבו אתן מרגישות שתסמינים אלו פוגעים באופן ניכר באורח חייכן, אנחנו ממליצים לכן לפנות למרפאת גיל המעבר שבשערי צדק ולקבל מענה רפואי שיקל עליכן את ההתמודדות. רק בריאות!
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.